Bij verzoek van 5 mei 2005 verzochten de kleinkinderen van Arthur Feldmann restitutie van een schets van Hendrick Goltzius onder de titel Staande vrouw met sluier. De schets is met pen en bruine inkt op de achterzijde van een speelkaart (harten-zeven) aangebracht. Het werk bevond zich op het moment van de claim in de collectie van het Rijksmuseum/Rijksprentenkabinet. De schets maakte geen deel uit van de NK-collectie van gerecupereerde kunst, maar was in 1949 door het Rijksmuseum gekocht en daarmee deel geworden van de rijkscollectie.
Een bijzonderheid van de zaak was dat de geclaimde schets bleek te zijn geroofd door de nazi’s gedurende de bezetting van het huidige Tsjechië, waar de Duitsers op 15 maart 1939 binnenvielen. Arthur Feldmann, van joodse komaf, woonde met zijn echtgenote en kinderen te Brno in Tsjechoslowakije, waar hij werkzaam was als jurist en zakenman. Hij was een vermaard kunstliefhebber, gespecialiseerd in het verzamelen van schetsen van oude meesters, die hij in zijn woning bewaarde. De collectie bevatte ongeveer 750 werken. Direct na de inval nam de Gestapo de villa in beslag. Feldmann’s bevoegdheid om als advocaat op te treden werd ingetrokken en zijn tegoeden werden bevroren. In 1941 werd hij gearresteerd, gefolterd en ter dood veroordeeld. Na een beroerte werd Feldmann vrijgelaten, maar overleed enkele dagen daarna. Zijn echtgenote kwam om het leven in Auschwitz in 1942. Beide zonen wisten met hun echtgenoten naar Palestina te vluchten.
Alhoewel niet exact kon worden nagegaan wat er gedurende de bezetting met de collectie schetsen, waaronder het geclaimde werk, was gebeurd, achtte de commissie aannemelijk dat de Gestapo de collectie had geconfisqueerd. Daarmee kwam ook de onvrijwilligheid van het bezitsverlies vast te staan, hetgeen een voorwaarde is voor restitutie. Van de periode na de oorlog was nog wel archiefmateriaal voorhanden. Daaruit bleek dat een anonieme verkoper in februari 1946 een deel van de verzameling van Feldmann, waaronder de schets van Goltzius, ter veiling in Londen had aangeboden. Een Londense kunsthandelaar kocht het werk en verkocht het later aan het Rijksmuseum. Zodoende belandde de schets in de rijkscollectie van Nederland.
De commissie adviseerde in haar vergadering van 15 mei 2006 de schets te restitueren aan de erven van Feldmann, nu aan alle voorwaarden voor restitutie was voldaan. De minister heeft conform het advies bij beslissing van 3 november 2006 besloten tot teruggave van het werk, zij het met een enigszins afwijkende motivering.